MENÜLER

ÖKSÜRÜK İÇİN BİTKİ KARIŞIMI

Gönderen aaaaaaa 14 Aralık 2009 Pazartesi

*** SARIMSAK MACUNU ***
Bu macunun faydaları: Şöhreti büyük olan bu macun, soğuktan mütevellit bütün hastalıklara iyi gelir, vücudun rutubebetini giderir, balgamın kökünü keser, âleti tenasüle kuvvet verir, erkekliği arttırır, felce, unutkanlığa, sekteye, el ayak titremesine, nefes darlığına, öksürüğe, ses kısıklığına, damar sertliğine, yellere, mide ve karaciğer zafiyetine, makad ve rahim hastalıklarına şifa verir, idrarı söktürür, yüze kan getirir. Kitap, macunun tecrübe olunduğunu kayd ediyor.
Sarımsak (dövülmüş) ........................ 1000 gr.Taze süt ........................................... 1500 gr.İnek yağı (tuzsuz) ............................. 1000 gr.Bal ............................................... Kâfi miktarZencefil ............................................... 10 gr.Karabiber .............................................10 gr.Darufülfül Tarçın ................................... 10 gr.Kebabiye.............................................. 10 gr.Hindistan cevizi..................................... 10 gr.Akırıkarha..............................................10 gr.Havlıncan.............................................. 10 gr.Gül yağı .................................................10 gr.Safran .................................................... 7 gr.
Yapılışı: Sarımsak sütü emene kadar kaynatılır, sonra yağ ilâve edilerek bir müddet daha kaynatılır; daha sonra bal katılarak karıştırılır ve bir müddet ateşte tutularak koyu mayi haline getirilir; diğer maddeler toz haline getirilerek elde edilen macuna karıştırılır, temiz bir kaba konarak muhafaza edilir.Kullanılışı: Macundan 10 ar gr. alınarak birer bardak hunnab şerbeti ile içilir

ÖKSÜRÜK İÇİN
Bu macunun faydaları: Balgamı söker, şiddetli öksürüğü keser
Keten tohumu (kavrulmuş) ..................... 25 gr.Badem (tatlı) ......................................... 25 gr.Çam fıstığı ............................................. 25 gr. Arap zamkı ............................................. 25 gr.Kitre ..................................................... 25 gr. Demirhindi ............................................. 50 gr.Hurma ................................................... 50 gr.Tereyağı (tuzsuz) ................................... 50 gr.Bal ...................................................... 500 gr.
Hazırlanışı: Sert maddeler toz yapılır, bal ilâve edilerek macun haline getirilir.Kullanılışı: Sabahları birer kaşık yutulur.
*** MESİR MACUNU ***
(Bu macun Merkez Efendi'nin terkibidir)
Bu macunun faydaları: Bu macunu yiyenler o yıl içinde hastalığa yakalanmaz. Ağrı ve sızı çekmezler, zehirli hayvan ısırmasından korunurlar. Cinsel yönden güçlenirler. Bağırsakları kuvvetlendirir. Kan yapar. Vesveseye, şekere iyi gelir. Baş dönmesine, deliliğe, göğüs ağrılarına ve öksürüğe karşıda çok faydalıdır. Binbir çeşit hastalık için şifalı bir macundur.
Karanfil ................................................30 grYeni bahar ............................................ 15 »Zencefil ................................................ 60 »Karabiber ............................................. 15 »Kişniş ................................................... 30 »Havlı ne an ............................................ 15 »Kebabiye ............................................. 160 »Hindistan cevizi ..................................... 30 »Anason ................................................. 15 »Sakız ..................................................... 9 »Hıyarşenbih ........................................ 180 »Safran .................................................... 9 »Tarçın ................................................... 90 »Udulkahr .............................................. 15 »Çöpçini ................................................. 15 »Hardal .................................................. 15 »Mürsafi ................................................. 60 »Miyen balı ............................................. 90 »Rezene ................................................. 15 »Kimyon ................................................ 15 »Tarçın çiçeği ....................................... 120 »Çörek otu ............................................. 30 »Darüfülfül ............................................. 15 »Râvend çini ........................................... 30 »Limon tuzu ........................................... 10 »Kakula ................................................. 90 »Sinameki ............................................. 75 »Vanilya ................................................. 3 »Portakal kabuğu .................................... 60 »Üzüm suyu ........................................ 1250 »Bal ................................................... 3000 »
Hazırlanışı: Sert olan maddeler un haline getirilir, bir elekten geçirilir. Elekten geçirilen bu maddeler sıvı maddelere karıştırılarak macun yapılır, bir kavanoza konur. Günde üç kaşık yutulur

0 yorum

Yorum Gönder

ARŞİV

sitemizde yer alan bitkiler ve ürünler modern tedavi yöntemlerine ihtiyacı ortadan kaldırmaz. Tıbbi tedaviye destek amacıyla hekim önerisi ile kullanılmalıdır.Mutlaka önce hekiminize baş vurunuz. sitemizi ziyaret eden ve tanıtılan ürünleri kullananlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar.Aksi taktirde tarafımızca sorumluluk kabul edilemez.