MİDE ÜLSERİNE ÇÖZÜM
Tanımı:Mide de görülen yaradır. Genel olarak ülser bir doku yüzeyindeki, deri ya da mukoza altı dokuları açıkta bırakankronik yaradır.Nedenleri: Ülser çeşitli faktörlerin bir araya gelmesiyle oluşur. Dolaşım ya da boşaltım yetersizliği, enfeksiyon. ısı. soğuk, kimyasal maddeler ve sinir sistemi hastalıklarıdır. Son sayılan neden, ağrı duyusunun yok olmasıyla etkisini gösterir, çünkü bu duyunun yokluğu, deride sık sık ufak yaralanmalar gerçekleştirir.
Mide ülserinin klasik belirtileri: ağrı kusma ve seyrek olarak da kanamadır. Genellikle mide ülseri ağrısı, vücut orta çizgisinin solunda ve hemen yemekten sonra hissedilir.Sorunlara yol açmamış bir mide ülserinin tedavisi, ilk etapda tıbbi olmalıdır. Ardından hasta düzenli ve sık olarak yemek yemelidir, yapılması gereken, midenin hiçbir zaman boş bırakılmamasıdır. Kızarmış yiyeceklerin, sigaranın ağrıyı uyardığı gibi sigara içmekten vaz geçen ülserli bir hastada ülserin daha çabuk iyileştiği görülmüştür. İlerlemiş bir mide ülserinin tedavisi cerrahi yöntemlerdir
BİTKİSEL YÖNTEMLER
Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış meyan kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek on iki saat boyunca soğuk bir yerde bekletilip süzülün ve öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir. Bu bitkiden ilaç sanayinde de ülser ilacı olarak faydalanılmaktadır
--- Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı aynısefa katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için İçi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, günde iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı peygamber çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı zencefil katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış lahana yaprağı katılıp su buharlaşıp yarıya inene kadar kaynatılmasının ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir litre suyun içine bir avuç rendelenmiş havuç katılıp su buharlaşıp yarıya inene kadar kaynatılmasının ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir. Yarı lahana suyu ve yarı havuç suyu ile karıştırılarak da kullanılabilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir su bardağı ince kıyılmış tıbbi karakafes otu, yarımşar su bardağı yine ince kıyılmış aynısefa ve çoban değneği iyice karıştırılıp harman edildikten sonra, bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı bu bitki harmanından katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı civanperçemi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı keten tohumu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ayrık kökü katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı sarısabır katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek akşam yemeklerinden sonra bir çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir tatlı kaşığı izlanda yosunu katılıp kısa bir süre demlenmesi beklendikten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yanm saat önce birer çay fincanı soğuk olarak içilir.
---Bir miktar patates ince ince soyulduktan sonra kabuklar mikserden geçirilip temiz bir tülbentin içinde sıkılarak elde edilecek olan bir çay fincanı su her sabah aç kamına içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oğul otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir miktar kudret narı çekirdeği bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Gerektiğinde şişe çalkalanarak, iyice süzüldükten sonra kahvaltılardan yanm saat önce bir çorba kaşığı alınır.
---Bir litre suyun içine iki avuç kızılcık meyvesi katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün aç karnına birer su bardağı içilir. Bu öneri, mide ülserinin vermiş olduğu ağrıyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. Bu öneri, mide ülserinin vermiş olduğu ağrıyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
---Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ceviz yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün yarımşar kahve fincanı içilir. Bu öneri, mide ülserinin vermiş olduğu ağnyı hafifletmek amacıyla faydalıdır
---Bir litre üzüm sirkesinin içine, havanda iyice dövülmüş olan 3/4 anason katılıp kaynatılmasının ardından, süzülerek elde edilen anason posası alınıp üzerine yanm kahve fincanı yakılmış ve dövülmüş bir çorba kaşığı şap ilave ettikten sonra, iyice kanştınlarak temiz bir tülbentin arasına konulup mide bölgesinin üzerine bağlanır. Bu öneri, mide ülserinin vermiş olduğu ağnyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
---Bir çay fincanı soğuk suyun içine bir çay kaşığı eğir kökü katılıp oniki saat beklendikten sonra, süzülerek, her öğünden Önce ve sonra birer yudum olmak üzere günde altı yudum ve her seferinde bardak, sıcak suyun içinde ısıtılarak içilir. Bu öneri, mide ülserinin vermiş olduğu ağrıyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
---Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir. Bu öneri, mide ül-> serinin vermiş olduğu ağnyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. Bu öneri, mide ülserinin vermiş olduğu ağrıyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
---Bir adet iri baş soğan mikser yardımıyla sıkıldıktan sonra elde edilen suyu bir kahve fincanı suyun içine bir çay kaşığı katılarak içilir. Bu öneri, mide ülserinin vermiş olduğu ağnyı hafifletmek amacıyla faydalıdır
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı gülhatmi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. Bu öneri, mide ülserinin vermiş olduğu ağrıyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. Bu öneri, mide ülserinin vermiş olduğu ağnyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
0 yorum