MENÜLER

MİDE ÜLSERİNE BİTKİSEL ÇÖZÜM

Gönderen aaaaaaa 14 Aralık 2009 Pazartesi



MİDE ÜLSERİNE ÇÖZÜM

Tanımı:Mide de görülen yaradır. Genel olarak ülser bir do­ku yüzeyindeki, deri ya da mukoza altı dokuları açıkta bırakankronik yaradır.Nedenleri: Ülser çeşitli faktörlerin bir araya gelmesiyle olu­şur. Dolaşım ya da boşaltım yetersizliği, enfeksiyon. ısı. soğuk, kimyasal maddeler ve sinir sistemi hastalıklarıdır. Son sayılan ne­den, ağrı duyusunun yok olmasıyla etkisini gösterir, çünkü bu du­yunun yokluğu, deride sık sık ufak yaralanmalar gerçekleştirir.

Mide ülserinin klasik belirtileri: ağrı kusma ve seyrek ola­rak da kanamadır. Genellikle mide ülseri ağrısı, vücut orta çiz­gisinin solunda ve hemen yemekten sonra hissedilir.Sorunlara yol açmamış bir mide ülserinin tedavisi, ilk etapda tıbbi olmalıdır. Ardından hasta düzenli ve sık olarak yemek yemelidir, yapılması gereken, midenin hiçbir zaman boş bırakılmamasıdır. Kızarmış yiyeceklerin, sigaranın ağrıyı uyardığı gibi sigara içmekten vaz geçen ülserli bir hastada ülserin daha çabuk iyileştiği görülmüştür. İlerlemiş bir mide ülserinin tedavisi cer­rahi yöntemlerdir

BİTKİSEL YÖNTEMLER

Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış meyan kökü katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek on iki saat bo­yunca soğuk bir yerde bekletilip süzülün ve öğle ve akşam ye­meklerinden sonra birer çay fincanı içilir. Bu bitkiden ilaç sana­yinde de ülser ilacı olarak faydalanılmaktadır

--- Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı aynısefa katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenme­sinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra bi­rer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için İçi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, gün­de iki kez, öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ısırgan otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen­mesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı peygamber çiçeği katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerin­den sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı zencefil katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış lahana yaprağı katılıp su buharlaşıp yarıya inene kadar kaynatılmasının ardın­dan süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fin­canı içilir.
---Bir litre suyun içine bir avuç rendelenmiş havuç katılıp su buharlaşıp yarıya inene kadar kaynatılmasının ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir. Yarı lahana suyu ve yarı havuç suyu ile karıştırılarak da kullanılabilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir su bardağı ince kıyılmış tıbbi karakafes otu, yarımşar su bardağı yine ince kıyılmış aynısefa ve çoban değneği iyice karıştırılıp harman edildikten sonra, bir çay fincanı kaynar su­yun içine bir çay kaşığı bu bitki harmanından katılıp demlenme­si için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı civanperçemi katılıp demlenmesi için kısa bir süre bek­lenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine havanda dövülerek toz haline getirilmiş olan bir çay kaşığı keten tohumu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı ayrık kökü katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklen­mesinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşı­ğı sarısabır katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenmesinin ar­dından süzülerek akşam yemeklerinden sonra bir çay fincanı içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir tatlı kaşığı izlanda yosunu katılıp kısa bir süre demlenmesi beklen­dikten sonra, süzülerek, öğle ve akşam yemeklerinden yanm sa­at önce birer çay fincanı soğuk olarak içilir.
---Bir miktar patates ince ince soyulduktan sonra kabuklar mikserden geçirilip temiz bir tülbentin içinde sıkılarak elde edi­lecek olan bir çay fincanı su her sabah aç kamına içilir.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oğul otu katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklenme­sinin ardından süzülerek öğle ve akşam yemeklerinden sonra bi­rer çay fincanı içilir.
---Bir miktar kudret narı çekirdeği bir şişenin boğazına ka­dar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş gö­rebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Gerektiğinde şişe çal­kalanarak, iyice süzüldükten sonra kahvaltılardan yanm saat ön­ce bir çorba kaşığı alınır.
---Bir litre suyun içine iki avuç kızılcık meyvesi katılıp kay­natılmasının ardından süzülerek günde üç öğün aç karnına birer su bardağı içilir. Bu öneri, mide ülserinin vermiş olduğu ağrıyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşı­ğı anason katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. Bu öneri, mide ül­serinin vermiş olduğu ağrıyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
---Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış ceviz yaprağı katılıp kaynatılmasının ardından süzülerek günde üç öğün ya­rımşar kahve fincanı içilir. Bu öneri, mide ülserinin vermiş ol­duğu ağnyı hafifletmek amacıyla faydalıdır
---Bir litre üzüm sirkesinin içine, havanda iyice dövülmüş olan 3/4 anason katılıp kaynatılmasının ardından, süzülerek elde edilen anason posası alınıp üzerine yanm kahve fincanı yakıl­mış ve dövülmüş bir çorba kaşığı şap ilave ettikten sonra, iyice kanştınlarak temiz bir tülbentin arasına konulup mide bölgesi­nin üzerine bağlanır. Bu öneri, mide ülserinin vermiş olduğu ağ­nyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
---Bir çay fincanı soğuk suyun içine bir çay kaşığı eğir kökü katılıp oniki saat beklendikten sonra, süzülerek, her öğünden Önce ve sonra birer yudum olmak üzere günde altı yudum ve her sefe­rinde bardak, sıcak suyun içinde ısıtılarak içilir. Bu öneri, mide ülserinin vermiş olduğu ağrıyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
---Bir çay fincanı soğuk suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı oranında ebegümeci katılıp demlenmesi için on iki saat bekletildikten sonra, süzülerek ılıtılmak için içi kaynar su dolu olan bir başka kabın içine ihyana kadar bırakılıp ardından, gün­de iki kez, sabah ve akşam olmak üzere içilir. Bu öneri, mide ül-> serinin vermiş olduğu ağnyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı papatya katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle­rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. Bu öneri, mide ülseri­nin vermiş olduğu ağrıyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
---Bir adet iri baş soğan mikser yardımıyla sıkıldıktan sonra elde edilen suyu bir kahve fincanı suyun içine bir çay kaşığı ka­tılarak içilir. Bu öneri, mide ülserinin vermiş olduğu ağnyı ha­fifletmek amacıyla faydalıdır
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı gülhatmi katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendik­ten sonra süzülerek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. Bu öneri, mide ülserinin vermiş olduğu ağrıyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.
---Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı tarçın katılıp demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzüle­rek günde üç öğün birer çay fincanı içilir. Bu öneri, mide ülseri­nin vermiş olduğu ağnyı hafifletmek amacıyla faydalıdır.

0 yorum

Yorum Gönder

ARŞİV

sitemizde yer alan bitkiler ve ürünler modern tedavi yöntemlerine ihtiyacı ortadan kaldırmaz. Tıbbi tedaviye destek amacıyla hekim önerisi ile kullanılmalıdır.Mutlaka önce hekiminize baş vurunuz. sitemizi ziyaret eden ve tanıtılan ürünleri kullananlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar.Aksi taktirde tarafımızca sorumluluk kabul edilemez.