MENÜLER

BİTKİLERLE GRİP TEDAVİSİ

Gönderen aaaaaaa 14 Aralık 2009 Pazartesi



İşte grip olmanızı önleyecek şifalı bitkiler





Ekinezya
Gripteki en önemli etkisi bağışıklık sistemini güçlendirmesi. Bağışıklık sistemimizde zaten grip virüsünü tabiri caizse ‘yalayıp yutan’ doğal öldürücü hücrelerimiz olan akyuvarlarımız vardır ve ekinezya bunların hem sayısını hem fonksiyonlarını artırmaktadır.
Dikkat edin, grip olmuş bir kişiyle her karşılaştığınız zaman grip olmazsınız, bağışıklık sisteminizin zayıf olduğu stresli ve yorgun dönemlerinizde olduğunuz zaman
bu mikroba yakalanırsınız.
Meyan kökü
Hem bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi, hem de içerdiği virüs öldürücü onlarca antiviral doğal antibiyotik ile meyan kökü Allah’ın sanki virüs enfeksiyonları için yaratmış olduğu bir bitki gibidir. Hele bu etkilerine bir de balgam söktürücü ve öksürük giderici özelliklerini eklediğimizde meyan kökünün grip için ideal olduğu apaçık ortaya çıkmaktadır.
Hepatitlerde de mucizeler yaratmaktadır, ancak bu ciddi durumda mutlaka doktor kontrolünde ve ekstre, kapsül gibi konsantre formlarını kullanmak gerekmektedir.Meyan kökü; Yüksek tansiyon, şeker ve böbrek hastalığı olanların da kontrollü kullanması gereken bir bitkidir.
Karabaş otu
Karabaş otunun içeriğinde 70 den fazla bir birinden farklı antibiyotik tespit edilmiştir. Hem bakterilere hem de virüslere karşı oldukça etkilidir. Gribal enfeksiyonlarda bazen virüslerin tahriş ettiği üst ve alt solunum yolları mukozasına bir de bakteriler hücum ederler, bu gibi durumlarda oldukça etkilidir.
Kekik
Hemen hemen herkesin evinde bulunan bu kekik gribe karşı etkilidir. Bir çok doğal antibiyotiği bünyesinde barındıran bir başka kıymetli bitkidir. Hem çay hem de baharat olarak düzenli kullanılması gribi önlemektedir. Tazesi bulunursa salata olarak tüketilmesi daha da etkili olacaktır.
Sarımsak
5000 yıldır ilaç olarak kullanılan bu kıymetli sebze mutfağımızdaki en kuvvetli doğal antibiyotiktir. Hem virüsleri, hem bakterileri hem de mantar ve parazitleri öldürücü etkisi vardır. Mısır piramitlerinin yapımı sırasında işçilerin salgın hastalıklardan sarımsak yedirilerek korunduğunu tarih kitapları yazmaktadır
BAŞKA BİR YÖNTEM
*-bal, limon suyu ve bir bardak sicak su ile içildiginde bogaz agrisini ve öksürügünü giderir, gribe yakalanmiş kişileri rahatlatir.
*-civanperçemi (bitki) 50 gramher gün 2-3 çf civanperçemi çayi, 1 yk bal ile kariştirilarak içilir.
*-eşit ölçüde bal ve limon suyu kariştirilip içilir. bebekler ve çocuklar, bogmacada içilen çayi veya arpa çayi içerler.
*-propolis tentür 50 mıgünde 5 damla propolis tentürü ılık suya karıştırılarak içilir.
*-sögüt (agaç kabugu) 20 gramzeytin agaci (taze yaprak) 30 gramkarişim 1 litre suda kaynatilir, süzülürgünde 3 çf içilir.

ÖNEMLİ

Şekeri fazla kullanmak doğru değildir. Çaya nöbet şekeri konulduğunda öksürüğü azaltır.
Günde 2-3 kez meyan kökü çiğnemek de faydalıdır.
Zencefil, kekik ve alerjik kökenli olmayan öksürükte karabiber yararlıdır.
Kuşburnu, Isırgan, Zencefil, Şahtere ve Hibiskus çaylarını içmek de yararlıdır.
Ebegümecini kaynatarak içine atacağınız az zeytinyağı ve limonda eklenip bol tüketildiğinde bu karışım da göğsü yumuşatır. Öksürüğü hafifletir ve balgamı söker.
Toz Zencefil de Bal karıştırılarak yenildiğinde öksürüğe iyi gelmektedir

1.Formül:
Bir Soğanın suyu sıkılır.1 çay bardağı su ve bir miktar balla karıştırılarak günde 2-3 kez içilir.

2.Formül:
Bir bardak kaynar süte 5 gr. ufalanmış adaçayı konulup 10 dakika demlendirilir. Günde 2-3 bardak içilir

.3.Formül:
Bir bardak kaynar suyun içine 2 gr ıhlamur konur.10 dakika demlendirilir.günde 3-5 bardak içilir.

4.Formül:
Bir bardak kaynar suyun içine 1 çay kaşığı tarçın konulur.10 dakika demlendirilir. günde 2-3 bardak içilir.

5.Formül:
Bir bardak kaynar suyun içine 1 çay kaşığı toz zencefil konulur.10 dakika demlendirilir.günde 3 bardak içilir.

6.Formül:
Bir bardak kaynar suyun içine 5 gram biberiye koyduktan sonra 10 dakika demlendirilir.Günde 2-3 bardak içilir.

7.Formül:
İki bardak suyun içine 1 adet limon kabuğu ile doğranır.5 gr. ıhlamur koyduktan sonra 10 dakika kaynatılır.Günde 3-4 bardak içilir.

0 yorum

Yorum Gönder

ARŞİV

sitemizde yer alan bitkiler ve ürünler modern tedavi yöntemlerine ihtiyacı ortadan kaldırmaz. Tıbbi tedaviye destek amacıyla hekim önerisi ile kullanılmalıdır.Mutlaka önce hekiminize baş vurunuz. sitemizi ziyaret eden ve tanıtılan ürünleri kullananlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar.Aksi taktirde tarafımızca sorumluluk kabul edilemez.