MENÜLER

BAHÇE BAKIMI

Gönderen aaaaaaa 14 Aralık 2009 Pazartesi

Doğru zamanlarda ve uygun şekillerde yapılacak bitki budama ve biçme işleri bitkilerin sağlıklı gelişimi için gereklidir.
Bahçelerin temiz tutulması, hastalıklı dal ve yaprakların temizlenerek imha edilmesi, bitki köklerinin havalandırılması, yabani otlarla mücadele bahçelerinizin gereksinmesi olan diğer önemli işlerdir.
Bahçelerinizin sadece bahar ve yaz aylarında değil diğer mevsimlerde de bakıma ihtiyacı vardır.

Bahçenize doğru zamanda ve doğru şekilde bilgi ile yapılacak müdahaleler il bu mümkündür.
Bu sonucu elde etmek için bahçenize bilgili eller tarafından doğru zaman ve şekilde bakım yapılması gerekir. Toprağınızın özelliklerinin bilinerek uygun zamanlarda bitkilerinizin ve toprağınızın gübrelenmesi bitkilerinizin sağlıklı gelişimi ve toprağınızın kalitesi açısından oldukça önemlidir.
Mantarlar, bakteri ve virüslerin sebep olduğu bitki hastalıkları, böceklerin oluşturduğu sorunlarla mücadele etmek için periodik olarak koruma amaçlı, sorunlara karşı mücadele amaçlı ilaçlama yapmak bitki sağlığı için hayati önem arzeder.
HAVUZ KENARLARI BAKIMI
Havuz kenarındaki bitkilerin temizliği yapılırken, havuzun kirlenmemesine özen gösterilmelidir.Bitkilerin köklerine zarar vermeden yabancı otlar temizlenmeli, el çapası yardımıyla toprak havalandırılmalıdır.Son işlem olarak, bitki dipleri bir tırmıkla düzeltilir.
Saksı bitkilerimizi temizlerken;-Saksı bitkisinin dibindeki yabancı otlar, bitkinin köküne zarar vermeden temizlenir.-Ot kaşığı veya çapa yardımıyla saksı torağı çıkarılır ve havalandırılır.-Bitkide bulunan kuru dal ve yapraklar temizlenir.-Saksı toprağı eksikse toprak ilave edilir.-Bitkide zayıflık görülüyorsa gübre ilave edilir.-Şekli bozuk dallar budama makası yardımıyla budanır.-Bitkide hastalık veya zararlı haşerelere rastlanırsa ilaçlama yapılır.
PALMİYELERİN TEMİZLİĞİ
Palmiye temizliğinde, öncelikle sararmış dallardan kurtulmalısınız.Bu temizlik yapılırken, en dıştaki kurumuş veya sararmış yapraklar el makası yardımı ile gövdeye en yakın yerden kesilmelidir.Daha sonra alt gövdede kalan kurumuş dal kabuk parçaları dibinden kesilmelidir.Böylece gövdeye düzgün bir görüntü kazandırmış oluruz.

0 yorum

Yorum Gönder

ARŞİV

sitemizde yer alan bitkiler ve ürünler modern tedavi yöntemlerine ihtiyacı ortadan kaldırmaz. Tıbbi tedaviye destek amacıyla hekim önerisi ile kullanılmalıdır.Mutlaka önce hekiminize baş vurunuz. sitemizi ziyaret eden ve tanıtılan ürünleri kullananlar bu şartları kabul etmiş sayılırlar.Aksi taktirde tarafımızca sorumluluk kabul edilemez.